Hozzávalók:
60 dkg tengeri halfilé
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
40 dkg zöldhüvelyű zöldbab vagy zöldborsó
2 evőkanál olaj
1 csipet borsikafű
1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A fagyasztott zöldbabot 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a kockára vágott
szalonnát,majd tányérra szedjük. A zsiradékban megsütjük a
sóval és borssal bedörzsölt halszeleteket. Félretesszük, melegen
tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra
vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kisütött szalonnát, a babot
és lazán összekeverjük. Borsikafűvel, szerecsendióval ízesítjük.
Burgonyapüré illik hozzá.
Utolsó kommentek