Hozzávalók:
80 dkg. kicsontozott sertés rövidkaraj
50 dkg. burgonya
1 db. tojás
4 evőkanál liszt
2 dl. tejföl
10 dkg. reszelt sajt
olaj
só, őrölt bors
Elkészítés:
A húst 8 szeletbe vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb lyuk reszelőn (pl. káposztareszelő, nokedliszaggató) lereszeljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a tojással, - a burgonya nedvességétől függően - 1-2 kanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Tetszés szerinti körettel – párolt zöldség, párolt rizs, burgonyakrokett, stb. – kínáljuk.
Utolsó kommentek