Hozzávalók 4 személyre:
· 25 dkg túró
· 4 tojás
· 10 dkg liszt
· 3 evőkanál cukor
· 3 evőkanál zsemlemorzsa
· 2 dl vegyes erdei gyümölcslekvár ( vagy lehet bármilyen gyümölcsjoghurt )
· olaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót burgonyanyomón áttörjük, majd nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet,a cukrot és jól összedolgozzuk. A masszából lisztes kézzel kis golyókat formálunk, és meghempergetjük a zsemlemorzsában. A fritőzben 160 fokra felforrósítjuk az olajat, majd 5-6 golyót beletéve, szép aranysárgára sütjük. Az erdei gyümölcslekvárt kb. 1 dl vízzel összekeverjük, felforraljuk, és ezzel kínáljuk a ropogós túrógolyókat.
Utolsó kommentek