Hozzávalók 6 - 8 személyre:
· 8 db filézett csirkemell (ez egyenlõ 4 db csontos csirkemellel), vagy pulykamell,
· 8 szelet vékony gépsonka,
· 8 szelet vékony trappista sajt, (lehet reszelt is),
· só ízlés szerint,
· tojás, liszt, zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. A hússzeleteket gyengéden kikloppfoljuk, majd besózzuk
2. 15 perc állás után a szeleteket megtöltjük, azaz a szeletekre ráterítünk l szelet gépsonkát + l szelet sajtot, majd óvatosan feltekerjük
3. A feltekert göngyölegeket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva bõ forró olajban, közepes hõmérsékleten kisütjük. Nem kell félni, nem esik szét és nem folyik ki a sajt sem! Javaslat: sütésnél a göngyöleget úgy tegyük az olajba, hogy a hús széle alulra kerüljön, esetleg a biztonság kedvéért hústûvel vagy fogpiszkálóval megtûzzük!
Utolsó kommentek