- 4 db sertéskaraj
- 2 narancs
- 3 újhagyma
- 1 ek vaj
- 1 ek olaj
- 1,25 dl tyúkhús alaplé
- 2 ek ketchup
- só
- bors
- A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
- A narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
- Az újhagymát durvára vágjuk.
- A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.
- A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
- A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
- A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk reszelt narancshéjjal.
Utolsó kommentek