Hozzávalók:
20 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 2
evőkanál mustár, 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 3 dl erőleves, só, bors,
kakukkfű, szerecsendió, majoránna, babérlevél.
Egy edénybe margarint teszünk és 1 percig 200 W-on felolvasztjuk, majd
hozzákeverjük a megtisztított, apróra vágott hagymát, és 2 percig 500 W-on
pároljuk. Hozzáadjuk az alaposan megtisztított, igen apróra vágott gombát,
felöntjük az erőlevessel és lefedve 5 percig 500 W-on főzzük. A tejfölt
összekeverjük a liszttel, megfűszerezzük és a mártásalaphoz keverjük, majd az egészet 4 percig 500 W-on összefőzzük. Burgonya gombóccal fogyasztjuk.
Utolsó kommentek