Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Krumplis virslis lángos

2010.09.25. 10:44 janeee

Hozzávalók (4 személyre):

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg burgonya
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 5 db virsli
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál cukor
  • tálaláshoz tejföl,fokhagyma

A krumplit körömkefével, folyóvíz alatt megmossuk, majd nagy lábasban, annyi vízze tesszük fel főni amennyi ellepi. Meghámozzuk, melegen összetörjük (krumplinyomóval), hagyjuk kihűlni. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, az alapanyagokhoz adjuk és közepes keménységű tésztát dagasztunk, a legvégén adjuk hozzá a 2 evőkanál étolajat, azzal még egy kicsit átdolgozzuk, a tésztát letakarjuk és hagyjuk, amíg megkel (kb. félóra). Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és kinyújtjuk, kocka nagyságúra felvágjuk (kb. ebből az adagból 20-22 virslis lángos jön ki), majd a virslit negyedeljük: egyszer középen kettévágjuk, majd a felet is még hosszában elvágjuk és úgy tesszük rá a tésztára, majd feltekerjük a tésztával. Olajat forrósítunk és a lángosokat szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy (azért) a közepe is átsüljön! Tálaláskor tejfölt és fokhagymát is tehetünk mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya lángos virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr442321876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása