Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 3 csomag vaniliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- ízlés szerint mazsola
A margarint 1-2 órával a sütés előtt kiveszem a hűtőből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletűre melegedni. A lisztet kimérem és belekeverem a sütőport. A sütőt begyújtom és 180 °C-ra állítom, hogy bemelegedjen, mire beteszem a süteményt. A túrót tányérba teszem és villával összetöröm (de krumplinyomóval is át lehet nyomni), hogy ne legyenek benne nagy csomók. A tojásokat feltöröm egy tálba, hozzáadom a cukrot és a vaníliáscukrot, kissé felverem. Beledarabolom a margarint, és hozzáteszem a túrót. Részletekben hozzászitálom a lisztet és alaposan összekeverem. A muffintepsi mélyedéseibe papírt rakok, vagy kikenem a lyukakat margarinnal. A tésztát elosztom egyenlő részekre, majd beteszem a sütőbe és barnulásig sütöm. Mazsolát is tehetünk bele.
Utolsó kommentek