Hozzávalók:
25 dkg fodros tészta
25 dkg túró
1 kis doboz tejföl
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db felvert tojás
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj
10 dkg mazsola (forrázva, rumba áztatva)
locsoláshoz:
meggy szörp
díszítéshez:
meggybefőtt
A tésztát forró vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A töltelékhez összedolgozzuk az összes többi hozzávalót. A tésztát összekeverjük a töltelékkel, majd egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe öntjük az egészet.
(Ha úgy látjuk, hogy a tészta nagyon magába szívta a túrós tölteléket, tejszínnel vagy tejföllel lazíthatjuk egy kicsit az állagát).
Előmelegített sütőben a tésztát kislángon (kb.180 fokon) 30 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő lejárta előtt 10 perccel a tepsit kihúzzuk a sütőből, és meglocsoljuk egy kis meggy szörppel, megszórjuk meggybefőttel.
Forrón, ribizli szörppel meglocsolva vagy kevés lekvárral tálaljuk.
Utolsó kommentek