Hozzávalók: A padlizsánt hosszában félbevágjuk,kikaparjuk a belsejét és besózzuk.A gyümölcs húsát kockára vágjuk és megsózzuk. A dagadót kockára vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst vízben megfôzzük, a hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket, és öt percig pároljuk, majd a petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük.Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsibe, és leöntjük a húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpirítjuk. A húslébôl és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.
- 1 kg padlizsán,
- só,
- 20dkg dagadó, vagy darálthús
- 5 dkg rizs,
- 2 fej vöröshagyma,
- 25 dkg paradicsom,
- 20 dkg gomba,
- egy gerezd fokhagyma,
- 1 tk.paprika,
- 1/2 tk. bors,
- egy csipet ôrölt köménymag,
- 1 ek. apróra vágott petrezselyem,
- 1,5 dl húsleves (kockából),
- 10 dkg reszelt ementáli,
- 2 dl tejföl,
- 10 dkg szalonna
- 1 ek. étkezési keményítô,
- 1 ek.paradicsompüré,
- egy csipet cukor
Utolsó kommentek