Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

TÖLTÖTT PADLIZSÁN

2010.09.12. 08:03 janeee

Hozzávalók:

A padlizsánt hosszában félbevágjuk,kikaparjuk a belsejét és besózzuk.A gyümölcs húsát kockára vágjuk és megsózzuk. A dagadót kockára vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst vízben megfôzzük, a hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket, és öt percig pároljuk, majd a petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük.Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsibe, és leöntjük a húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpirítjuk. A húslébôl és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.

  • 1 kg padlizsán,
  • só,
  • 20dkg dagadó, vagy darálthús
  • 5 dkg rizs,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 25 dkg paradicsom,
  • 20 dkg gomba,
  • egy gerezd fokhagyma,
  • 1 tk.paprika,
  • 1/2 tk. bors,
  • egy csipet ôrölt köménymag,
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyem,
  • 1,5 dl húsleves (kockából),
  • 10 dkg reszelt ementáli,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg szalonna
  • 1 ek. étkezési keményítô,
  • 1 ek.paradicsompüré,
  • egy csipet cukor

 

Szólj hozzá!

Címkék: gomba hús paradicsom paprika pulyka sajt marhahús padlizsán szárnyas sertés rizs cukkini töltött tök szalonna tepsis csirkehús dagadó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr92289891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása