Hozzávalók:
40 dkg sovány sertéscomb vagy szűzérme
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg füstölt szalonna
majoránna
ízlés szerint só, bors, piros arany
60 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)
nagy csokor petrezselyemzöld
szódabikarbóna
Elkészítés:
Először az aprópecsenyét készítjük el:
A húst megmossuk, majd 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára sütjük.
A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonna zsírjában fedő alatt megpároljuk, rátesszük a húst, majd ízlés szerint sózzuk. Erőteljesen borsozzuk, kevés piros arannyal és majoránnával fűszerezzük.
Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Nagy rövid lére sütjük.
Közben – kevés sós vízben – egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával (hogy szép zöld maradjon), puhára pároljuk a borsót. (A mirelit borsónak szinte csak percek kellenek!) Ha kész, lecsepegtetjük, összeforrósítjuk és mély tálba szedjük.
Tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.Párolt rizzsel, salátával kínáljuk.
Nagyon tömény, nagyon laktató étel!
Zöldborsós aprópecsenye
2009.10.06. 07:53 janeee
Szólj hozzá!
Címkék: pulyka marhahús szárnyas sertés borsó szalonna
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr941430740
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek