Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Zöldborsós aprópecsenye

2009.10.06. 07:53 janeee

Hozzávalók:

40 dkg sovány sertéscomb vagy szűzérme

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

kb. 5 dkg füstölt szalonna

majoránna

ízlés szerint só, bors, piros arany

60 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)

nagy csokor petrezselyemzöld

szódabikarbóna


Elkészítés:

Először az aprópecsenyét készítjük el:

A húst megmossuk, majd 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára sütjük.

A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonna zsírjában fedő alatt megpároljuk, rátesszük a húst, majd ízlés szerint sózzuk. Erőteljesen borsozzuk, kevés piros arannyal és majoránnával fűszerezzük.

Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Nagy rövid lére sütjük.

Közben – kevés sós vízben – egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával (hogy szép zöld maradjon), puhára pároljuk a borsót. (A mirelit borsónak szinte csak percek kellenek!) Ha kész, lecsepegtetjük, összeforrósítjuk és mély tálba szedjük.

Tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.Párolt rizzsel, salátával kínáljuk.
Nagyon tömény, nagyon laktató étel!

Szólj hozzá!

Címkék: pulyka marhahús szárnyas sertés borsó szalonna

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr411430740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása