Hozzávalók:
1/2 kg császárszalonna
1/2 kg alma
tejfel
1 kg csirkehús
40 dkg füstölt sajt
szerecsendió
1/2 kg krumpli
vaj
só
Elkészítés:
Feldaraboljuk a csirkét, megsózzuk, majd kiolajozott tepsibe helyezzük.Reszelt almával borítjuk be,majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal.Bekenjük tejfellel.Erre tesszük rá a feldarabolt császárszalonnát és berakjuk a sütőbe. Kb. 40-45 percig sütjük. Közben elkészítjük a krumplipürét.
Püré:
Sós vízben puhára főzzük a burgonyát, majd összetörjük krumplinyomóval, vajjal és tejjel ízesítjük, ízlés szerint még sózhatjuk kicsit. Összekeverjük a darált szerecsendióval és köretként tálaljuk.
Utolsó kommentek