Egy közepes méretû vöröshagymát reszeljünk le, és 2 evõkanál olajon, állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára. Vegyük le a tûzrõl, majd oldjunk fel 5 dg élesztõt 1,2 dl tejben, és adjuk hozzá. Tegyünk még bele 3 evõkanál zsemlemorzsát, negyed mokkáskanál sót és negyed mokkáskanál õrölt borsot. Rakjuk vissza, és lassú tûzön továbbra is állandóan kevergetve fõzzük kb. 2–3 percig, amíg a zsemlemorzsa megpuhul. Végül kisebb adagokban öntsünk hozzá 2 felvert tojást, jól dolgozzuk bele, és sûrítsük pástétom állagúra. Melegen, párolt zöldséggel fogyasszuk. Hûtõszekrényben tároljuk. Elõnye ennek a kb. 30 dekagrammnyi krémnek, hogy nemcsak az íze és az illata hasonlít megtévesztésig az eredeti velõpástétomra, hanem B–vitaminokban is igen gazdag.
Hamis velős
2008.09.23. 02:57 janeee
Szólj hozzá!
Címkék: velő melegszendvics
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr84676929
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek