Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Hamis velős

2008.09.23. 02:57 janeee

Egy közepes méretû vöröshagymát reszeljünk le, és 2 evõkanál olajon, állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára. Vegyük le a tûzrõl, majd oldjunk fel 5 dg élesztõt 1,2 dl tejben, és adjuk hozzá. Tegyünk még bele 3 evõkanál zsemlemorzsát, negyed mokkáskanál sót és negyed mokkáskanál õrölt borsot. Rakjuk vissza, és lassú tûzön továbbra is állandóan kevergetve fõzzük kb. 2–3 percig, amíg a zsemlemorzsa megpuhul. Végül kisebb adagokban öntsünk hozzá 2 felvert tojást, jól dolgozzuk bele, és sûrítsük pástétom állagúra. Melegen, párolt zöldséggel fogyasszuk. Hûtõszekrényben tároljuk. Elõnye ennek a kb. 30 dekagrammnyi krémnek, hogy nemcsak az íze és az illata hasonlít megtévesztésig az eredeti velõpástétomra, hanem B–vitaminokban is igen gazdag.

Szólj hozzá!

Címkék: velő melegszendvics

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr33676929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása