Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín ( tej ),
2 dkg vaj,
pirospaprika
vegeta vagy más ételízesítő
liszt
cukor, méz
1dl narancslé
Elkészítés:
Tisztítsd meg a sárgarépát és vágd fel karikákra.
Dinszteld meg a hagymát a vajon, majd párold meg rajta félig a sárgarépát.
Önts rá kb. egy liter vizet, és tégy bele 2-3 kávéskanál cukrot és ételízesítőt, majd fedő alatt főzd puhára.
Készítsd el a rántás. Forró vajon piríts zsemleszínűre 2evőkanál lisztet.
Adj hozzá egy csipet pirospaprikát, majd öntsd fel 2dl tejszínnel és keverd össze.
Ha megfőtt a főzelék, keverd bele a rántást, és hagyd még forrni pár percig.
Utolsó kommentek