Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Túrógombocos borsóleves

2008.06.04. 08:40 janeee

Hozzávalók:
40 dkg borsó, 1 kis fej saláta, 1 liter húsleves (kockából), 2 púpozott evőkanál liszt, 3 dl tej, 3 dkg vaj, cukor szájunk íze szerint, só; a túrógombóchoz: 20 dkg sovány tehéntúró, 1 tojás, 2 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, csipet só, 3 szál vágott kapor

Elkészítés:
A salátát kétfelé vágjuk, a torzsáját kiemeljük, leveleire szedjük, és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd a leveleket kisebb darabokra tépkedjük. A fejtett borsót előhevített vajon megdinszteljük, majd felengedjük az előre elkészített húslevessel, és addig főzzük, amíg a borsószemek megpuhulnak. Beletesszük az összetépett salátaleveleket, megsózzuk, teszünk bele egy késhegynyi őrölt fekete borsot, és pár percig főzzük. A lisztet simára keverjük a tejjel, és besűrítjük vele a levest. 10 percig főzzük, majd amikor kész, botmixer segítségével összeturmixoljuk. Amíg a leves fő, elkészítjük a túrógombócot. A túrót áttörjük, beleütjük a tojást, és összekeverjük a búzadarával, liszttel, sóval, és az összevágott kaporral. 20 percig hideg helyen pihentetjük. A masszából kanál segítségével kis gombócokat formálunk, és sós lobogó vízben pár perc alatt megfőzzük. A kész levest tányérokba szedjük, és szűrőkanál segítségével a vízből kiszedett túrógombócokat belerakjuk.
Ha valaki nem kedveli a kapor ízét, a túrógombócot apróra vágott petrezselyemmel ízesítheti. Tartsuk be a gombóc pihentetési idejét, mert különben főzés közben könnyen szétesik.

Szólj hozzá!

Címkék: leves túró borsó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr56502660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása