Hozzávalók:
500 g sertésmáj, 100 g vöröshagyma, 50 g paradicsom (vagy püré), 2 teáskanál édesnemes paprika, só, őrölt bors, 100 g zsiradék.
Elkészítés módja
A vöröshagymát finomra vágjuk, megforrósított zsiradékba tesszük, és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, csíkokra vágott májat, meghintjük egy kis törött borssal, és nagy lángon, állandó kevergetés közben megpirítjuk.
Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a felvágott paradicsomot, még egy kicsit forrni hagyjuk, s azon frissiben tálaljuk: Sózni csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad, különben a máj rágós lesz!
Körítésnek sós vízben főtt burgonyát, mellé fejes salátát vagy más savanyúságot adhatunk.
Pirított máj 2
2008.06.04. 08:23 janeee
Szólj hozzá!
Címkék: máj paradicsom sertés
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr51502634
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek