Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Milánói tepsisburgonya

2008.06.04. 08:49 janeee

Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, lehet egyszerűen meghámozva, és kockára vágva, de lehet héjában és utána megvágva. Sózzuk, megborsozzuk, és tepsibe rakjuk, de a tepsi alját megkenjük vajjal vagy margarinnal. A felszeletelt gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és így a burgonyára halmozzuk. A maradék vajból és a lisztből rántást készítünk. A paradicsomlével felöntjük, babérlevéllel, sóval ízesítjük, összeforraljuk, és a burgonyára öntjük. A felaprított petrezselyemzölddel és a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Petrezselyemlevéllel és felszeletelt retekkel díszíthetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya gomba paradicsom sonka sajt rakott tepsis

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr90502673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása