Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Tejfölös zöldbab leves

2008.05.22. 08:43 janeee

Hozzávalók:
1 l víz, 45 dkg zöldbab, 2 evőkanál margarin, 1 csapott evőkanál liszt, 1 kis
fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, só, bors, Vegeta, tejföl,
ecet, cukor.

A zöldbabot megtisztítjuk és alaposan megmossuk. Egy kétliteres edénybe
beleöntjük a vizet, majd belerakjuk a babot, a babérlevelet és hozzáadjuk a
Vegetát. 10-12 percig 500 W-on főzzük. Egy másik tálban margarint olvasztunk 3 percig 200 W-on, hozzáadjuk a csapott evőkanál lisztet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a tejfölt. Az egészet jól összekeverve 4 percig 500 W-on hevítjük. Az így elkészített rántást hozzákeverjük a már megfőzött babhoz, és a fűszerek hozzáadásával 4 percig 500 W-on összefőzzük. Tálalás előtt ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítjük.

Szólj hozzá!

Címkék: leves bab

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr56481745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása