Hozzávalók:
2 evőkanál olaj (zsír,vaj), 2 evőkanál liszt, 50 dkg friss paradicsom, vagy 3 dl paradicsomlé, vagy 1 kis paradicsomszósz + 3 dl víz, só, cukor, oregánó, fél vöröshagyma, néhány szál petrezselyemzöld
Olajból,lisztből világos rántást készítünk, melyet felengedünk a paradicsomlével, vagy a felengedett pürével. Ízesítjük, beletesszük egyben a hagymát és a petrezselymet, amiket a kész mártásból kiveszünk. 5 percig főzzük. Adhatunk hozzá 1 zöldségleves kockát is.
Fehérboros paradicsommártás:
Hozzávalók:
5 dkg olaj, 3 dkg liszt, 3 kis fej vöröshagyma, 12 dkg gomba, 5 dkg sonka, 5 dl fehérbor, 2,5 dl paradicsomszósz, só és törött fekete bors.
A meleg vajban vagy olajban aranysárgára pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a sonkát. Addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Ráöntjük a fehérbort, a paradicsompürét, megsózzuk, és bőven megborsozzuk, ezután 15 percig takaréklángon főzzük. Felhasználható: különféle húsokhoz, metéltekhez vagy pizzához.
Utolsó kommentek