Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Magyaros tökfőzelék

2008.05.22. 10:35 janeee

Hozzávalók:

1,5 kg gyalult tök, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 kisebb vöröshagyma, pirospaprika, 1 dl tejföl, ecet, 1 csomag kapor, só

A tököt besózzuk, kinyomkodjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük 2 dl vízzel. Beletesszük a tököt, és fedő alatt puhára főzzük, belekeverjük a tejfölt, ízesítjük ecettel és vágott kaporral. A fagyasztott tökkel ugyanígy kell eljárni. Az üvegben eltett befőttet nem habarjuk, hanem berántjuk, a levét is felhasználva hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék tök

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr85481924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása