Édes paradicsomos sárgaborsó leves
2008.05.22. 12:44 janeee
25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, csipetnyi morzsolt majoránna, 2 evőkanál liszt, vegeta.
A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy 3 ujjnyira ellepje. A majoránnával kb. fél órán át közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul. Beletesszük a paradicsompürét, a lisztet és az ízesítőket, majd összeturmixoljuk és még kb. 2-3 percig főzzük. Ízlés szerint még fűszerezhető, ízesíthető.
Szólj hozzá!
Címkék: leves paradicsom borsó
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr41482240
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek