Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
70 dkg burgonya
30 dkg mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, paprika, zöldbab)
3 dl tejszín
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
10 deka reszelt sajt
delikát
bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és 0,5 cm-es karikákra vágjuk, a csirkemellet apróra felkockázzuk. Összekeverjük a vegyes zöldséggel, delikáttal és pici borssal. A tepsit olajjal kikenjük, belerakjuk a karikára vágott krumplit, amit delikáttal megszórunk, ráöntjük a zöldséges húst. A tejszínbe keverjük a lisztet és az összenyomott fokhagymát, a tejfölt és a tepsibe öntjük, azt alufóliával lefedjük és 45-50 percig előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és megszórjuk a reszelt sajttal. Rápirítjuk, és kész a finom egytálétel!
Hogy ne legyen túl száraz én inkább nagy dobozos tejfölt használok és max. még (az előírtnál) két kanál liszttel többel keverem össze!
Tepsis négy évszak falatok
2009.10.06. 07:30 janeee
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya paprika pulyka sajt zöldbab szárnyas sertés borsó rakott tepsis
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr901430723
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek