Hozzávalók:
12 lap lasagne tészta
30 dkg gépsonka
40 dkg kelbimbó
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt húsos szalonna
1 konzerv hámozott paradicsom
2 dl tejszín
8 dkg parmezán
kevés liszt
olíva olaj, só, bors, oregánó
Sós vízben, amibe öntünk pár csepp olívaolajat is, kifőzzük a lasagne tésztát, de nem teljesen puhára.Ha kész, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni.
A töltelékhez az apró kockára vágott gépsonkát kevés olívaolajon pirítani kezdem, hozzáadom a félbe v. negyedbe (mérettől függően) vágott kelbimbókat is, sóval és borssal ízesítem.
Ha megpirultak, és egy kicsit párolódtak is fedő alatt,megszórom kevés liszttel, felöntöm a tejjel és sűrűre főzöm.
Közben a mártáshoz serpenyőben kevés olíva olajat melegítek, megpirítom rajta a kis kockákra vágott szalonnát,és a finomra vágott hagymát.Hozzáadom a paradicsomot, puhára főzöm. Sóval, oregánóval fűszerezem.Beleöntöm a tejszínt és újra felforralom.
A lasagne lapokat a töltelékkel megtöltöm, palacsintaszerűen feltekerem.Tűzálló tálba teszem, leöntöm a forró mártással, a tetejét megszórva a reszelt parmezánnal, forró sütőben készre sütöm, olyan 20-25 perc alatt.
Kelbimbóval,sonkával töltött cannelloni, paradicsomos mártással
2009.10.06. 07:16 janeee
Szólj hozzá!
Címkék: kelbimbó paradicsom sonka sajt tészta szalonna lasagne
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr121430708
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek