Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 zsemle
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- só
- bors
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 tojás
- 4 főtt kemény tojás
- zsemlemorzsa
- A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
- A fokhagymát lereszeljük.
- A zsemlét vízben áztatjuk és jól kicsavarjuk.
- A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk.
- "Félhenger" formában tepsibe tesszük. A főtt tojásokat a közepébe beledugdossuk. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk és egy kicsit belesimítjuk.
- Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük ( kb. 15 perc alatt).
Fogyasztható hidegen is és melegen is. Első esetben friss kenyér és paradicsom illik hozzá. Meleg főételként főtt burgonyával, krumplipürével tálalhatjuk.
Jó tanács: lehűtve könnyen szeletelhető!
Utolsó kommentek