Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Stefánia vagdalt

2008.09.23. 03:42 janeee

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • bors
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 tojás
  • 4  főtt kemény tojás
  •  zsemlemorzsa
  1. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
    • A fokhagymát lereszeljük.
    • A zsemlét vízben áztatjuk és jól kicsavarjuk.
    • A darált húshoz adjuk  a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart  zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát,  a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk.
    • "Félhenger" formában tepsibe tesszük. A főtt tojásokat a közepébe beledugdossuk. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk és egy kicsit belesimítjuk.
    • Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a fedőt levéve, a tetejét aranybarnára sütjük ( kb. 15 perc alatt).

Fogyasztható hidegen is és melegen is. Első esetben friss kenyér és paradicsom illik hozzá.  Meleg főételként főtt burgonyával, krumplipürével tálalhatjuk.
Jó tanács: lehűtve könnyen szeletelhető!

Szólj hozzá!

Címkék: hús pulyka marhahús szárnyas sertés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr36676941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása