Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Tojáshabos fasírt

2008.06.04. 08:14 janeee

Hozzávalók :

1 kis fej vöröshagyma, 1 evokanál olaj, 50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is), 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, orölt bors, a töltelékhez: 10 dkg mélyhutött zöldborsó, 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 evokanál olaj, a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 evokanál zsemlemorzsa.

A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és egy evokanál olajon üvegesre pirítjuk. A darált húst a tojással, az elozoleg tejbe áztatott és kifacsart zsemlével, a pirított hagymával, a fokhagymával, sóval, borssal összedolgozzuk. A húsmasszát alufólia lapra halmozzuk, és kb. egy centi vastagságú téglalappá formázzuk. A zöldborsót lobogva forró vízben 5 percig fozzük, majd leszurjük, és jól lecsöpögtetjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A 4 tojást felverjük, egy evőkanál olajon lágy rántottát sütünk belole, és a húsra terítjük úgy, hogy a húslap szélein kb. kétujjnyi kilátsszon. A zöldborsót és a sonkacsíkokat a tojás közepére szórjuk, és az alufólia segítségével feltekerjük, ahogyan a bejglit szokás. A tojásfehérjét félig felverjük, és a tepsibe fektetett hústekercset megkenjük vele. A tetejét a zsemlemorzsával egyenletesen megszórjuk, majd közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütoben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Az elso15 percben a tetejét alufóliával könnyedén betakarjuk, nehogy a tojáshab és a morzsa megégjen.

Szólj hozzá!

Címkék: hús pulyka sonka marhahús szárnyas sertés borsó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr61502614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása