Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, őrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sűrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítő
50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, őrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sűrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítő
Elkészítés:
Először elkészítjük a mártást. Vékony rántást készítünk, felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és még annyi vizet, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk. Gyorsan beletesszük a zellerlevelet, a pici sót, az őrölt köményt, a cukrot, a vöröshagymát, és állandó keverés mellett 3 percig főzzük. A mártás ezennel kész, félretesszük.
A húst összedolgozzuk a megfőtt, de nem szétfőtt rizzsel, a tojással, pici sóval, pirospaprikával, borssal, gombócokat formálunk belőle, és ételízesítős vízben kifőzzük. Akkor kész, ha feljön a víz felszínére. Kiemeljük a vízből, beletesszük a mártásos lábasba, jól befedjük a mártással. Azonnal fogyasztható.
Először elkészítjük a mártást. Vékony rántást készítünk, felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és még annyi vizet, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk. Gyorsan beletesszük a zellerlevelet, a pici sót, az őrölt köményt, a cukrot, a vöröshagymát, és állandó keverés mellett 3 percig főzzük. A mártás ezennel kész, félretesszük.
A húst összedolgozzuk a megfőtt, de nem szétfőtt rizzsel, a tojással, pici sóval, pirospaprikával, borssal, gombócokat formálunk belőle, és ételízesítős vízben kifőzzük. Akkor kész, ha feljön a víz felszínére. Kiemeljük a vízből, beletesszük a mártásos lábasba, jól befedjük a mártással. Azonnal fogyasztható.
Utolsó kommentek