Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Paradicsomos húsgombócok

2008.06.04. 09:03 janeee

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, őrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sűrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítő

Elkészítés:
Először elkészítjük a mártást. Vékony rántást készítünk, felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és még annyi vizet, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk. Gyorsan beletesszük a zellerlevelet, a pici sót, az őrölt köményt, a cukrot, a vöröshagymát, és állandó keverés mellett 3 percig főzzük. A mártás ezennel kész, félretesszük.
A húst összedolgozzuk a megfőtt, de nem szétfőtt rizzsel, a tojással, pici sóval, pirospaprikával, borssal, gombócokat formálunk belőle, és ételízesítős vízben kifőzzük. Akkor kész, ha feljön a víz felszínére. Kiemeljük a vízből, beletesszük a mártásos lábasba, jól befedjük a mártással. Azonnal fogyasztható.

Szólj hozzá!

Címkék: hús paradicsom pulyka marhahús szárnyas sertés rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr67502692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása