Hozzávalók:
50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor
50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor
Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot apró darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a meggyet, és még 5 percig főzzük. Simára keverjük a tejfölt a tojássárgájával, a liszttel, az olvasztott vajjal, a cukorral, és a babos meggyhez öntjük, még egyszer felforraljuk. Melegen és hidegen is nagyon finom.
A megtisztított zöldbabot apró darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a meggyet, és még 5 percig főzzük. Simára keverjük a tejfölt a tojássárgájával, a liszttel, az olvasztott vajjal, a cukorral, és a babos meggyhez öntjük, még egyszer felforraljuk. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Utolsó kommentek