Hozzávalók:
75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evőkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli
75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evőkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli
Elkészítés:
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, mire megfő, alig legyen víz alatta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával, és föleresztjük 1-2 evőkanál vízzel. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, majd lesütjük zsírjára, a megfőtt babba keverjük, és összeforraljuk. A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett 1 dkg zsírban átforrósítjuk. A kész babporkölt tetejére halmozva tálaljuk.
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, mire megfő, alig legyen víz alatta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával, és föleresztjük 1-2 evőkanál vízzel. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, majd lesütjük zsírjára, a megfőtt babba keverjük, és összeforraljuk. A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett 1 dkg zsírban átforrósítjuk. A kész babporkölt tetejére halmozva tálaljuk.
Utolsó kommentek