Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Babpörkölt virslivel

2008.06.04. 08:57 janeee

Hozzávalók:
75 dkg tarkabab, 6 dkg zsír, nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csapott evőkanál pirospaprika, só, 2 - 3 pár virsli

Elkészítés:
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, mire megfő, alig legyen víz alatta. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 5 dkg zsírban megfonnyasztjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál pirospaprikával, és föleresztjük 1-2 evőkanál vízzel. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint még vizet öntünk alá, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, majd lesütjük zsírjára, a megfőtt babba keverjük, és összeforraljuk. A virsliket megmossuk, karikára vágjuk, és a félretett 1 dkg zsírban átforrósítjuk. A kész babporkölt tetejére halmozva tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: bab virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr97502683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása