- 8 db közepes nagyságú burgonya
- őrölt pirospaprika
- só ,bors
- 50 dkg csavart tészta
- 6 dl vörösbor
- ételízesítő
- 3-4 evőkanál olaj
- 2-3 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Az edényünkbe 2-3 evőkanál olajat teszünk, amibe belekerül az apró kockákra vágott vöröshagyma. Amikor a hagyma már szépen megpirult, hozzáadjuk a szintén kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, és ízesítjük sóval, borssal, erős pirospaprikával és ételízesítővel. Az erőspaprika helyett nyugodtan használhatunk édes paprikát is. Mindezek után ráöntjük a 6 dl vörösbort. Amikor a krumpli félig puhára főtt, hozzáadjuk a tésztát. Ha szükséges, még egy kis vörösborral felöntjük. Tálaláskor adhatunk hozzá savanyúságot is.Nagyon egyszerű és laktató étel.
Utolsó kommentek