Hozzávalók:
20 dkg csuszatészta, 25 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 8 dkg húsos füstölt szalonna,1 teáskanál olaj, ízlés szerint só.
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Langyos vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve melegen tartjuk. Közben egy nagy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós, minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepirítjuk. Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt. Az előmelegített forró sütőbe (vagy grill-, esetleg mikrosütőbe) toljuk. 8-10 percig pirítjuk.
Utolsó kommentek