Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Tócsni

2008.05.22. 10:18 janeee

hozzávalók:
· 5 nagy szem krumpli
· 2 tojás
· 10 liszt
· só
· bors
· olaj a sütéshez

alaprecept:
a krumplikat meghámozom, és nagyluku reszelőn megreszelem. hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet (amennyit felvesz), sózom, borsozom, és összegyúrom. evőkanállal placsnikat szaggatok belőlle, és bő olajban aranybarnára sütöm.
tulajdonképen bármivel lehet bővíteni. én szoktam ledinsztelt gombát, vagy juntúrót, sajtot, vagy hagymát hozzáadni a masszához. Húsevők tehetnek hozzá kolbászreszeléket, apró kockákra vágott bacont, sonkát is. az készítési metódus mindig azonos.
Erdélyben a krumplit finom reszelőn reszelik le, besózzák, majd kicsit állni hagyják. Ezután kinyomkodják a felesleges vizet, és csak a tojást adják hozzá. Forró serpenyőben kis olajon sütik meg. arrafelé krumplifasirtnak hívják.A tócsni jó feltétként főzelékekre, vagy önmagában kis tejföllel / joghurttal meglocsolva is.Vadasmártással is kitünő

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr92481891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása