hozzávalók:
· 5 nagy szem krumpli
· 2 tojás
· 10 liszt
· só
· bors
· olaj a sütéshez
alaprecept:
a krumplikat meghámozom, és nagyluku reszelőn megreszelem. hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet (amennyit felvesz), sózom, borsozom, és összegyúrom. evőkanállal placsnikat szaggatok belőlle, és bő olajban aranybarnára sütöm.
tulajdonképen bármivel lehet bővíteni. én szoktam ledinsztelt gombát, vagy juntúrót, sajtot, vagy hagymát hozzáadni a masszához. Húsevők tehetnek hozzá kolbászreszeléket, apró kockákra vágott bacont, sonkát is. az készítési metódus mindig azonos.
Erdélyben a krumplit finom reszelőn reszelik le, besózzák, majd kicsit állni hagyják. Ezután kinyomkodják a felesleges vizet, és csak a tojást adják hozzá. Forró serpenyőben kis olajon sütik meg. arrafelé krumplifasirtnak hívják.A tócsni jó feltétként főzelékekre, vagy önmagában kis tejföllel / joghurttal meglocsolva is.Vadasmártással is kitünő
Utolsó kommentek