1 kg savanyú káposzta
50 dkg sertéscomb
10 dkg zsír
5 dkg vöröshagyma
2 dkg fokhagyma
kömény, borsikafű, bors
fűszerpaprika
2 dl tejföl
szalonna
só / ételízesítő
Sertészsíron a felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s rátesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha ez is üveges kevés fokhagymát, fűszerpaprikát teszünk rá, oldjuk a színét és felengedjük vízzel. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, őrölt köménnyel és borsikafűvel.
Felforraljuk és hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst. Amikor a hús félpuha hozzátesszük a káposztát. (Ha a káposzta túl savanyú mossuk ki, s ha hosszú szálasra van gyalulva vágjuk meg.) Készre főzzük. Tejfölös habarással bekötjük az ételt. Jól kiforraljuk és tálaljuk.
Kikevert tejföllel a tetejét megdíszítjük.
Utolsó kommentek