Hozzávalók:
1/2 kg olasz makaróni v. spagetti, 1/2 kg kolozsvári szalonna (nyers) tejföl, sajt
Vegyél egy darab jó húsos kolozsvári szalonnát (természetesen nyerset), egy csomag olasz spagettit (ez szép sárga és nem ázik szét) és, ha kell, egy darabka sajtot, meg tejfölt. Daráld le a szalonnát és lassú tűzön kevergetve, pirítsd meg. Ezt olyan edényben kövesd el, amibe majd a tészta is belefér. Addig süsd a szalonnát, míg a zsírja teljesen kiolvad. Közben a kedvenc tészta főző fazekadban forralj fel vizet, tördeld bele a spagettit, 5 perc főzés után vedd le a tűzről és hagyd lefedve még 5 percig. Ezután szűrd ki a tésztát és tedd a pirított szalonnához. Jól keverd össze és kész.
Utolsó kommentek