Hozzávalók:
1 csomag spagetti v. makaróni, 4 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 db fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál vaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, ételízesítő.
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés vízben, sóval, vegetával, babérlevéllel puhára főzzük. Kivesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a cikkekre vágott fokhagymát, a tárkonyecetet, a mustárt, az ízesítőket és összeturmixoljuk. A lisztet és a tejfölt pici vízzel kikeverjük, és a masszához tesszük. Összefőzzük. Közben kifőzzük a spagettit, lecsorgatjuk. A vajban még forrón átforgatjuk. A vadas szósszal tálaljuk.
Vadas szósz mikróban:
20 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 2
evőkanál mustár, 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, 3 dl erőleves, só, bors,
kakukkfű, szerecsendió, majoránna, babérlevél.
Egy edénybe margarint teszünk és 1 percig 200 W-on felolvasztjuk, majd
hozzákeverjük a megtisztított, apróra vágott hagymát, és 2 percig 500 W-on
pároljuk. Hozzáadjuk az alaposan megtisztított, igen apróra vágott gombát,
felöntjük az erőlevessel és lefedve 5 percig 500 W-on főzzük. A tejfölt
összekeverjük a liszttel, megfűszerezzük és a mártásalaphoz keverjük, majd az egészet 4 percig 500 W-on összefőzzük.
Utolsó kommentek