Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg karfiol, 30 dkg darált sertéshús, 4 evõkanál olaj, 1 nagyobb vöröshagyma, 2 dl kefir, 4 dkg lecsó, fûszerpaprika, õrölt bors, só
A felmelegített olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a darált sertéshúst és erõs tûzön sóval, fûszerpaprikával, borssal ízesítve pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót . Közben a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben elõfõzzük.
Egy hõálló edényt kikenünk olajjal, elterítjük benne a karfiol felét, rásimítjuk a párolt húst, majd rátesszük a megmaradt karfiolt. A tetejét kefírrel meglocsoljuk, elõmelegített sütõben átsütjük.
Utolsó kommentek