Hozzávalók:
60 dkg paradicsom, 10 dkg vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, só, cukor, ecet, õrölt bors és olaj ízlés szerint.
A paradicsomot néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, bõrét könnyedén lehúzzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Enyhén cukros, ecetes salátalevet készítünk, amelyet sóval, borssal ízesítünk, végül hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ebbe a salátalébe keverjük a felszeletelt paradicsomot, és tetejét olajjal megpermetezzük. A paradicsomot óvatosan keverjük a salátalébe, hogy a szeletek ne törjenek össze. Hûtõszekrényben kb. 2 óra hosszat érleljük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Ez az elkészítési mód áll legközelebb a magyar ízléshez.
Utolsó kommentek