Hozzávalók:
30 dkg sertésmáj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó leveszöldség, 1 csomó
petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, 1 l víz, tej, só, bors, Vegeta,
pirospaprika, majoránna.
A zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. Azsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Azígy elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük. A sütőbe helyezzük és 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. Ezután 2 dl langyos vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és 7 percig 500 W-on főzzük. Hozzáadjuk a maradék 8 dl langyos vizet és a májgombócokat, majd 10 percig 500 W-on főzzük.
Utolsó kommentek