Hozzávalók:
a húsgombóchoz
30 dkg darált hús
1 tojás
fél pohár zsemlemorzsa
egy kevés tej
só
bors
pirospaprika
paradicsommártáshoz
1 kis doboz paradicsompüré
1 ek liszt
2 dl hideg víz
1 ek olívaolaj
oregano
só
1-2 ek cukor
Elkészítés:
Összedolgozzuk a húsgombóc hozzávalóit, apró gombócokat formálunk, és bõ lobogó vízben kb 10 percig fõzzük.Leszûrjük.
Elkészítjük a paradicsommártást: 1 ek olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, a paradicsompürét és kb 2 dl hideg vizet. Simára keverve visszatesszük a tûzre, megfûszerezzük az oreganóval, sóval, cukorral, kiforraljuk, majd ráöntjük a húsgombócokra.
Sós burgonya jó köret hozzá.
Utolsó kommentek