10 perces gyümölcsleves:
Hozzávalók:
1 cs gála vanilia pudingpor (nem kell főzni)
1 - 1,5 l tej
gyümölcs apróra vágva
őrőlt fahéj
Elkészítés:
A pudingport kis fahéjjal és a tejjel alaposan összekeverem. Beleteszem az apróra vágott idény gyümölcsöt. (Mi szilvával őszibarackkal szeretjük a legjobban) Utána mehet a hűtőbe - vagy azonnal is fogyasztható.
Gyümölcsleves 2.:
Hozzávalók (3-4 személyre):
50-70 dkg gyümölcs, 2 dl tejföl, 2 evőkanál, cukor, fahéj, liszt, só
Egy-másfél liter vizet forralj fel a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval. Tedd bele a megmosott gyümölcsöt (meggyet, cseresznyét, szilvát, feldarabolt körtét, almát), s forrald fel újra. A tejfölből két teáskanálnyi liszttel készíts habarást, add hozzá, majd újra forrald össze. Lehűtve tálald.
Ha tiszta meggylevest készítesz, akkor tegyél bele bőven vaníliát is - megéri.
Utolsó kommentek