Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Sült pulyka sonkakrémes burgonyával

2008.05.21. 17:29 janeee

Hozzávalók:

A pulykához:

  • 1 fiatal pulyka (6-8 kg)
  • 20 dkg füstölt bacon
  • bors

A krumplihoz:

  • 6 nagy fõtt krumpli
  • 1 hagyma
  • fél liter tej
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 1 kanál õrölt bazsalikom
  • 1 kanál õrölt petrezselyem
  • 3 kanál sima liszt
  • só, bors


Elkészítése:
A pulykát dörzsöljük be kívül-belül sóval és borssal, majd borítsuk be a baconnal és kötözzük meg. Ezután süssük meg 220 fokon 50 percig. Ezután vagyük lejjebb a hõmérsékletet 180 fokra, és hagyjuk a sütõben további 3 órára. 2 és fél óra múlva szabadítsuk meg a húst a bacontól, hogy színt kaphasson. Közben készítsük el a krumplit: pirítsuk meg egy serpenyõben a hagymát és a vajat. Pár perc múlva vegyük le a tûzrõl, és adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet. Ezután tegyük vissza a serpenyõt a tûzre és kevergessük. 10 perc múlva tegyük bele a sonkát és a petrezselymet, bazsalikomot. Szeleteljük fel vastag darabokra a krumplit, és egy elõre kivajazott tepsibe tegyük, majd öntsük rá a sonkás krémet. Elõre melegített sütõben 180 fokon 15 percig sütjük.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony hús pulyka szárnyas

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr31480846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása