Hozzávalók:
- 6 nagy fõtt krumpli
- 1 hagyma
- fél liter tej
- 20 dkg füstölt sonka
- 5 dkg vaj
- 1 kanál õrölt bazsalikom
- 1 kanál õrölt petrezselyem
- 3 kanál sima liszt
- só, bors
Pirítsuk meg egy serpenyõben a hagymát és a vajat. Pár perc múlva vegyük le a tûzrõl, és adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet. Ezután tegyük vissza a serpenyõt a tûzre és kevergessük. 10 perc múlva tegyük bele a sonkát és a petrezselymet, bazsalikomot. Szeleteljük fel vastag darabokra a krumplit, és egy elõre kivajazott tepsibe tegyük, majd öntsük rá a sonkás krémet. Elõre melegített sütõben 180 fokon 15 percig sütjük.
Utolsó kommentek