Hozzávalók:
3 alma , fél citrom leve ,4 tojás ,5 evőkanál finomliszt ,4 evőkanál kristálycukor ,fél mokkáskanálőrölt fahéj ,1 kiskanál sütőpor
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A citrom kifacsart levével meglocsoljuk,hogy ne barnuljon meg.A tojások fehérjét kemény habbá verjük.A tojássárgájákat a cukorral habosra kevjük.A fahéjat és a sütőport a lisztbe szórjuk,és összeforgatjuk.A tojássárgájába a lisztet és a felvert fehérjét felváltva,lazán belekeverjük.Egy kb 1 literes hőálló edényt margarinnal kikenünk,és a tésztából egy vékony réteget belekenünk.Erre jön egy sor almaszelet.Ezt ismételjük,amíg a hozzávalók elfogynak.A tetejére alma kerüljön!Sütőben kb.20-30percig sütjük 200 fokon!Ízlés szerint a sütemény tetejére alma helyett tehetünk más gyümölcsöt is:banán,barack,szilva.
Utolsó kommentek