Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg mazsola
- 1/2 dl rum
- 25 dkg gesztenyemassza
- 8 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál juharszirup vagy méz
Előkészítés:
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
Elkészítés:
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „pettyegetve" kínáljuk akár melegen, akár jégbe hűtve.
Utolsó kommentek