Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1 bögre (3 dl-es) rizs
- 3/4 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál vaj
- fahéj
- gyümölcs
Elkészítés:
A rizst a tejben kis lángon puhára főzöm (vigyázni kell, mert ahogy sűrűsödik, könnyen leéghet, ezért gyakran meg kell kevergetni). Ezalatt a cukrot a tojással, a vajjal, a fahéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha megpuhult a rizs, hozzákeverjük a tojásos krémet, összeforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a gyümölcsöt. Melegen és lehűtve is nagyon finom.Én almás-fahéjasat, epres-citromhéjasat és őszibarackosat szoktam csinálni.
Utolsó kommentek