Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
3 tojás
8 dkg búzadara
1 kk só
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
liszt
Elkészítés:
A hagymát egészen finomra vágjuk,és az olajon üvegesre pároljuk.A burgonyát áttörjük,és egy tálba tesszük.Hozzáadjuk a tojást,hagymát,búzadarát és kb. 2 evőkanál lisztet,majd izesítjük sóval.Alaposan összegyúrjuk,és ha túl ragadósnak vagy lágynak találnánk,tehetünk hozzá még kevés lisztet.( óvatosan a liszttel,mert ha túl sok,akkor kemény lesz a tészta.) Ezután kihúzunk 50 cm folpackot,és az egyik végéhez közel elosztjuk a massza felét úgy,hogy a két szélénél kimaradjon kb.5-6 centi.Ezután óvatosan,de szorosan feltekerjük a fóliát a masszával.Végül a két szélét megkötözzük.A krumpli másik feléből készítünk még egy rudat.Ezután annyi vizben ami kissé ellepi,fedő alatt,kis lángon 30-35 perc alatt megfőzzük.Ha kihűl leveszszük róla a fóliát,újjnyi vastagon felszeleteljük,és forró zsiradékon megsütjük mindkét felén a szeleteket.
Utolsó kommentek