Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közösségek

Video

Szavazás

Kategóriák

Utolsó kommentek

Tejfölös-joghurtos tökfőzelék

2008.09.22. 08:59 janeee

Hozzávalók:
  • 1 csomag mirelit gyalult tök vagy 1 kg friss gyalult
     
  • 1 kis fej hagyma
     
  • 1 csokor kapor
     
  • 1 pohár tejföl
     
  • 1 pohár natúr joghurt
     
  • 2 dl tej
     
  • 3 evőkanál liszt
     
  • olaj
     
  • virsli

     
Elkészítés: A hagymát lereszelem, kevés olajon megdinsztelem (nem szabad pirítani!), hozzáadom a kaprot, majd a tököt, megsózom. A friss tök alá kell egy kevés (kb. 2 dl) vizet önteni, a mirelit tököt felengedés nélkül teszem bele, mire felolvad, elég sok vizet enged. Lassú tűzön kb. 10-15 percig főzöm (amíg a tök megpuhul). Közben a 3 evőkanál lisztet elkeverem a tejföllel és a joghurttal, majd felhigítom a 2 dl tejjel. Ha a tök már puha, leveszem a tűzről, és hozzákeverem a lisztes-tejfölös habarást, és összeforralom.Ropogosra sült virslivel tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: joghurt főzelék tök virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr64675326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása