Hozzávalók: (16 darab)
150 g lágy margarin
125 g méz
1 tasak vanillincukor
2 ml citrom aroma
2 teáskanál mézeskalácsfűszer
3 db tojás (közepes méretű)
250 g liszt
3 teáskanál sütőpor
Pudingtöltelék:
1 tasak vaníliaízű pudingpor
3 evőkanál cukor
250 ml tej
Díszítés:
1 tasak tej tortabevonó
A margarint robotgéppel puhára dolgozzuk. Keverés közben lassan hozzáadjuk a mézet, a vanillincukrot, az aromát és a mézeskalácsfűszert. Minden tojást kb. fél percig keverünk el. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szitán keresztül két adagban a tésztához keverjük. A tésztát 16 papírformába (kettő kosárkát egymásba rakunk), vagy kiolajozott 12-es muffintepsibe töltjük.
Pudingtöltelék: A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, folytonos keverés közben felforraljuk. Az elkészült pudingot azonnal habzsákba töltjük, onnan pedig kis adagokban a muffinok belsejébe.
Sütő hőmérséklete: kb. 160 ºC (előmelegített)
Légbefúvásos: kb. 140 ºC (előmelegített)
Gáz: 3-as fokozat (előmelegített)
Sütési idő: kb. 25 perc
Sütés után a muffinokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:A tortabevonót a tasakon levő utasítás szerint felolvasztjuk és ízlésesen a muffinokra önjük. (A cukrokat a még meleg csokiöntetbe szórjuk és hagyjuk megszilárdulni.)
Utolsó kommentek