Hozzávalók:
(2-3 személyre)
1 kisebb ananász fele, meghámozva, felkockázva ( 1 konzerv darabolt ananász )
3-4 nagyobb szár sárgarépa, meghámozva, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, durván felvágva
1 kisebb fej vöröshagyma, durvára vágva
1 kanál curry
1 liter alaplé
vaj
só, bors
Elkészítés:
- A hagymát vajon megfuttatjuk.
- Jöhet a répa, amit pár percig fedő alatt párolunk a vajban, majd jöhetnek az anananász darabkák is.
- Fedő alatt tovább puhítjuk, kb 10 perc után rászórjuk a curryt, gyorsan elkavarjuk, és felöntjük az alaplével, sózzuk.
- Fedő alatt teljesen puhára főzzük (kb 20-25 perc)
- Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá még alaplevet.
- Korianderrel vagy snidlinggel megszórva nagyon finom.
Utolsó kommentek