Hozzávalók:
500 g darált sertéshús, 500 g burgonya, 500 g zöldpaprika, 250 g paradicsom, 100 g vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 150 g füstölt szalonna (húsos), 1 húsleveskocka, 4 tojás, só, törött bors, 2 teáskanál édesnemes paprika.
Elkészítés módja
Összegyúrjuk a darált húst egy fej nagyon apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával, pirospaprikával, sóval, őrölt borssal. Egy mély, tűzálló tálat vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, erre terítjük a meghámozott, karikákra vágott burgonya felét.
Ráfektetjük a felkarikázott zöldpaprika, paradicsom és hagyma felét, beborítjuk a húsvagdalékkal. Ennek tetejére rakjuk a zöldpaprika, paradicsom és vöröshagyma másik felét, de 2 paradicsomot félreteszünk díszítéshez. Végül befedjük a maradék burgonyával.
2 dl forrásban lévő vízben feloldjuk a húsleveskockát, és mikor kihűlt, simára keverjük a nyers tojásokkal. Ezzel öntjük le a tűzálló edényben lévő rakott lecsót, tetejére fektetjük a félretett, felszeletelt paradicsomot, a tálat lefödve sütőben kb. 45 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedőt, és addig sütjük, amíg a burgonya teljesen megpuhul, a teteje szép ropogós piros lesz.
Rakott lecsó
2008.06.04. 08:27 janeee
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya hús paradicsom pulyka marhahús szárnyas sertés rakott szalonna tepsis
A bejegyzés trackback címe:
https://mindmegettem.blog.hu/api/trackback/id/tr40502642
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek