Hozzávalók:
20 dkg rizs, 25 dkg csirkemáj, 30 dkg paradicsom (vagy konzerv), 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl csirkeleves, 1 fél piros kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál paradicsomsűrítmény, 1 csokor petrezselyem, 1 bazsalikomlevél, 1 evőkanál cukor, só, bors
20 dkg rizs, 25 dkg csirkemáj, 30 dkg paradicsom (vagy konzerv), 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl csirkeleves, 1 fél piros kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál paradicsomsűrítmény, 1 csokor petrezselyem, 1 bazsalikomlevél, 1 evőkanál cukor, só, bors
Elkészítés:
A rizst 4 dl vízben puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott és kockákra vágott kaliforniai paprikát, beledobjuk a megmosott és összevágott petrezselymet, összekeverjük, és 4 percig együtt pirítjuk. A csirkemájat megmossuk, a hártyáit eltávolítjuk, az esetleg keserű, a májat ért epés részét kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóhoz tesszük. Együtt tovább pirítjuk, amíg a máj is megsül. Ezután hozzákeverjük a megmosott és cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a cukrot, a bazsalikom levelét, vagy ha nincs otthon, kávéskanálnyi szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, az egészet jól átforgatjuk, majd felengedjük a leveskockából előre elkészített tyúkhúslevessel. A hozzávalók takaréklángon fedő alatt 15 perc elteltével megpuhulnak, majd a fedőt levéve 10 perc alatt az egész besűrűsödik, és az időközben elkészült rizsbe beleforgatjuk. Tetejét friss bazsalikomlevéllel díszítjük, és máris tálalhatjuk.
A rizst 4 dl vízben puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott és kockákra vágott kaliforniai paprikát, beledobjuk a megmosott és összevágott petrezselymet, összekeverjük, és 4 percig együtt pirítjuk. A csirkemájat megmossuk, a hártyáit eltávolítjuk, az esetleg keserű, a májat ért epés részét kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóhoz tesszük. Együtt tovább pirítjuk, amíg a máj is megsül. Ezután hozzákeverjük a megmosott és cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a cukrot, a bazsalikom levelét, vagy ha nincs otthon, kávéskanálnyi szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, az egészet jól átforgatjuk, majd felengedjük a leveskockából előre elkészített tyúkhúslevessel. A hozzávalók takaréklángon fedő alatt 15 perc elteltével megpuhulnak, majd a fedőt levéve 10 perc alatt az egész besűrűsödik, és az időközben elkészült rizsbe beleforgatjuk. Tetejét friss bazsalikomlevéllel díszítjük, és máris tálalhatjuk.
Utolsó kommentek